Werkmeester Will Lauwers van Schoolfort

15 Mei

Je moet bij deze jongens ankerpunt zijn.

Will Lauwers is werkmeester bij Herstelling. Zijn kerntaak is het begeleiden van een groep jongens bij Schoolfort. De deelnemers zijn allemaal uitvallers uit het vmbo; spijbelaartjes die een broertje dood hebben aan boeken. Leren met hun handen, dát willen en kunnen ze. Tijdens schooltijd verrichten ze onder leiding van de werkmeester lichte werkzaamheden in de bouw of het groen. Zo doen ze werkervaring op een krijgen een nieuw perspectief. De meesten halen na verloop van tijd wel hun diploma of stromen in, in het reguliere programma van Herstelling.

Sommige werkmeesters kunnen niks met deze pubers. ‘Een kruiwagen vol met kikkers’ noemen ze zo’n  groep. “Het zijn geen rotjongetjes, ” zegt Will. “Je moet alleen niet de schoolmeester willen uithangen. Daar kunnen ze niet tegen. Ankerpunt moet je zijn. Want ze willen graag raad en positieve aandacht.”

De eendenkooi is een prachtig project. “Zo midden in het havengebied een prachtige natuurlijke plek aanleggen is een mooie klus. En ik kan de jongens meteen wat extra’s bijbrengen over flora en fauna. Het orchideeënveld dat we gaan aanleggen leent zich daar goed voor en er komen hier fazanten, hazen, konijnen en vossen voor. Dat hebben ze nog nooit gezien.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: