We mogen eindelijk beginnen.

23 Aug

Geen start in juli
Op 17 juli wilden we dan écht beginnen. Om zeven uur hoopten we toestemming te krijgen van de ecoloog voor de start van het grondwerk. De jongen van de Karekiet waren echter nog niet uitgevlogen uit het nest in het riet. De ouders vlogen nog steeds af en aan met insecten. De bomen en heesters, bramenstruiken en onder andere het riet dat weg moest, lieten we daarom ongemoeid. De grondverzetmachines van aannemer Markus werden weer afgevoerd naar andere werken. Jammer van de vertraging, maar de Flora en Faunawet en de gedragscode Flora, en Fauna van de gemeente Amsterdam, zijn duidelijk.

Wel toestemming
Na de bouwvakvakantie,  op 20 augustus, was de nieuwe ‘schouw’. En dit keer gingen bij ecoloog  Thomas Neubert de duimen wél omhoog.  Zeer binnenkort zetten de bulldozers wel hun tanden in de grond. Markus zal zich de eerste dagen laten bijstaan door de ecoloog, om ook de vissen (met name tiendoornige stekelbaarsjes en modderkruipers) te begeleiden naar open water. Als de kooiplas is gegraven, hopen we dat ze weer terugkomen.

Start
Op maandag 27 augustus staat de start gepland. We beginnen met het teruggraven tot het relict (eventuele overblijfselen van de oude kooi) en het vormgeven van de kooiplas. We kunnen niet wachten.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: