Officiële start door opdrachtgever

6 Sep

Een symbolische schep in de grond door projectleider Jan Blom van Haven Amsterdam markeerde op 4 september officieel de start van de reconstructie van de eendenkooi van Ruigoord. Frans Rodenburg, van Stichting het Eiland had voor deze gelegenheid ook twee werkmeesters en deelnemers van School2Work uitgenodigd. Deze keer, vanwege de leeftijd van de deelnemers, dus geen champagne, maar een klein feestje met slagroomtaart en een glaasje fris.

Officiële start
Op dinsdag 4 september stak Projectleider Jan Blom, van Haven Amsterdam, symbolisch een schep in de grond. In gezelschap van initiatiefnemer Frans Rodenburg en werkmeesters en deelnemers van School2Work markeerde hij zo de officiële start van de reconstructie van de eendenkooi van Ruigoord. Jan Blom sprak van een “een prachtige combinatie van waterberging met cultureel erfgoed, recreatiemogelijkheden in de haven en de invulling van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.” Frans Rodenburg antwoordde dat hij blij was met de kans een stukje cultureel erfgoed zichtbaar te maken.  “Haven Amsterdam biedt ons nu de mogelijkheid die kooi terug te brengen in het landschap”.  Na het maken van een aantal foto’s was het tijd voor een heel klein feestje. Gezien de leeftijd van de deelnemers van School2Work had Frans gekozen voor slagroomtaart en een glaasje fris. Maar ook de volwassenen wisten daar wel raad mee.

Eerste fase
De graafmachine van Markus is ondertussen al een heel eind op weg met het uitvlakken van het terrein. Daarna start hij met het graven van de kooiplas. Dat is het grootste werk. We zijn al een deel van de vroegere zeedijk van het eiland tegengekomen, evenals een deel van een weg, aangelegd tussen de huizen die hier na de aanleg van het Noordzeekanaal  zijn neergezet. Als we restanten van de oude eendenkooi tegenkomen, dan waarschijnlijk pas als we de diepere gedeelten van de kooiplas bereiken. Het wordt een spannende tijd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: