Waarom staat de graafmachine er niet meer?

27 Sep

Omdat we voorzichtig zijn met het milieu, is de graafmachine even ergens anders bezig. Binnenkort kunnen we weer aan de slag. Lees hieronder de verklaring.

Afgraven en verplaatsen van de grond
In de weken van 3 tot en met 16 september heeft Markus B.V. het terrein aan de Bauduinlaan onder handen genomen. Graafmachine-operator Barry Smal heeft de grond voor een groot gedeelte afgegraven en verplaatst. Die grond gebruiken we weer voor de herinrichting van de kooi.

Puin en funderingsresten
Haven Amsterdam heeft hier in de periode 1998 tot 2006 een grote hoeveelheid grond in depot gestort. En tijdens het graven en verplaatsen kwamen ook delen van de vroegere ‘leeflaag’ tevoorschijn. In de periode 1873 tot 1973 hebben hier namelijk huizen, boerderijen en schuren gestaan. De graafmachine kwam onder andere resten van het geboortehuis van Frans Rodenburg tegen. Die resten bestaan voornamelijk uit fundering van boerderij en woonhuis en restanten van waterputten.

Wegbestrating legt het werk even stil
Daarbij kwam ook, niet onlogisch maar toch nog onverwacht, een stukje wegverharding van de oude ringweg rond Ruigoord tevoorschijn (zie z/w-foto). En daar moeten we voorzichtig mee zijn, want asfalt bijvoorbeeld wordt gezien als milieubelastend. De aannemer laat nu onderzoek doen naar de kwaliteit en milieuklasse van dat stukje wegbestrating. Naar aanleiding daarvan kunnen we bepalen hoe we het zullen afgraven en afvoeren. Binnenkort kunnen we weer aan de slag.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: