Asfalt, bouwbord, boombescherming en een stukje van de buren

12 Okt

Een beetje cryptische alliteratie om (te)veel onderwerpen bij elkaar te vegen. Maar er gebeurt gelukkig ook zo veel op de kooi: het asfalt is afgevoerd, de graafmachine is weer aan de slag, het bouwbord is geplaatst, de grote bomen op het terrein krijgen bescherming en de buren schrijven een mooi stuk over ons.

Graafmachine weer aan de slag
In de vorige blog vertelden we, dat er asfalt aangetroffen was, wat vroeg om een milieu-onderzoek. Dat is inmiddels gebeurd en het heeft gelukkig niks bijzonders opgeleverd. Dus het asfalt is netjes afgevoerd voordat Barry Smal van Markus B.V. weer aan de slag kon met zijn graafmachine. Hij graaft nu de kooiplas en de vangpijpen uit. De precisie waarmee hij dat doet is zo groot, dat alle kleine foutjes in de tekening ook in de grond terecht komen. De kromming van de vangpijpen was te groot. Die zetten we nu met de hand opnieuw uit.

Bouwbord en een mooi stuk van de buren
Het officiële bouwbord is inmiddels naast het fietspad geplaatst. Iedereen die langs komt krijgt zo informatie over het eendenkooi-project en de deelnemers. Tot nu toe zijn de reacties bijzonder goed. Voorbijgangers zijn blij verrast dat er zoiets moois kan ontstaan op een bedrijventerrein in de Amsterdamse Haven. En ook de Amsterdamse Golf Club is blij met wat zij beschouwen als een mooie uitbreiding van het groen in hun gebied. Oud-voorzitter Karel Leeflang schreef een leuk verhaal in het clubblad, ‘Birdie’. “Ga maar eens kijken naar de voortgang van dit unieke project”, roept hij de leden op. Lees hier het hele stuk:Het land waarop wij spelen.

Herstelling beschermt de bomen
School2Work heet het project waarin Herstelling een nieuwe kans biedt aan jongens die een broertje dood hebben aan school. In plaats van spijbelen en uitvallen zonder diploma, doen zij bij School2Work praktische werkervaring op. Zo krijgen ze een nieuw perspectief op hun toekomst. Meer dan 85% van de jongens komt, via een schooldiploma of een praktijkopleiding, goed terecht. De deelnemers zullen de schuur en het ‘kooikershuisje’ bij de eendenkooi bouwen en onderhouden. Ook onderhouden zij het groen. Werkmeesters Will en Ton, en een vrijwilliger, kwamen daarom met een paar deelnemers op de kooi om de grote bomen te verzorgen. Die bomen blijven staan en moeten dus beschermd worden tegen (onopzettelijke) schade door de graafmachine. Een eenvoudige rood-witte, houten driehoek rond elke boom helpt de machine afstand te bewaren. Simpel en effectief.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: