Diepste punt van de kooiplas is bereikt

18 Okt

Wanneer bij een gebouw het hoogste punt wordt bereikt, zorgt de opdrachtgever voor ‘pannenbier’. Maar wat doe je als je het diepste punt van een graafklus bereikt?  Dan werk je gewoon door. Toch is het een moment om even bij stil te staan.

Speciaal moment
Ondanks het gebrek aan ceremonieel, is er toch sprake van een speciaal moment. De graafmachine bereikte niet alleen het laagste/diepste punt van de kooiplas, ook beginnen de contouren van de eendenkooi voor het eerst goed zichtbaar te worden. Het terrein lijkt veel groter dan toen het nog een ruigte was. En met een beetje creativiteit kun je je nu al een voorstelling maken van de kooi zoals die gaat worden.

Oplopende randen
De uitgegraven aarde leggen de mannen van Markus B.V. tegen de randen van plas aan. Zo gebeurde het vroeger ook. De kooiker moest de plas regelmatig uitbaggeren om verlanding te voorkomen. De aarde werd dan aan de randen van kooi gestort. Zo ontstond in de loop der jaren vaak een verhoogde rand. Nu hebben we dat in één keer gedaan. Het scheelt ook weer in de kosten. Afvoeren van grond is namelijk niet gratis.

Organische groei
Omdat het niet een alledaags project is – wie bouwt er tegenwoordig nog een eendenkooi – zijn kleine aanpassingen zo nu en dan nodig. De vangpijpen zijn bijvoorbeeld wat minder krom gegraven dan in de tekeningen staat, waardoor weer het ‘kooikerhuisje’ (toekomstig informatiegebouwtje) een stukje moet worden verplaatst. Zo ontwikkelt de kooi zich als een levend organisme, in een natuurlijke omgeving.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: