Plaatsing van tijdelijke containers en ‘units’ aan de kooiplas

8 Feb

Het werk heeft even stilgelegen om de grond voldoende te laten inklinken. Maar begin februari hebben we de units geplaatst van waaruit we de komende tijd zullen werken. Bij dat werk worden we ondersteund door deelnemers van School2Work. Zo geven we inhoud aan het sociale aspect van de reconstructie van de eendenkooi.De-eerste-container-wordt-geplaatst

‘Gecamoufleerde’ containers
Het zijn tijdelijke units, die goed gecamoufleerd zullen worden. Dat hebben we aan de buren van de Amsterdamse Golfclub beloofd. Tussen de containers en de golfbaan staan nu hekken, die binnenkort worden bekleed met groene doeken en/óf wilgentenen. Zo vallen ze vanaf de baan niet op.

School2Work
Van hieruit zullen werkmeesters Will en Jan aan de slag gaan met een aantal jongens van School2Work. VMBO-leerlingen, die dreigen uit te vallen uit het schoolsysteem doen hierin discipline, nieuwe motivatie en een nieuw toekomstperspectief op. Zij verrichten, onder leiding van ervaren werkmeesters, lichte onderhouds- en bouwwerkzaamheden aan cultureel erfgoed. zo-kan-ook-School2Work-aan-het-werkHet aantal leerlingen groeit zodanig, dat er nieuwe werkmeesters zijn aangenomen. School2Work scoort gelukkig heel goed. Ruim meer dan 85% maakt zijn school weer af of vindt werk.
De eendenkooi biedt graag plaats aan deze vorm van re-integratie; de werkmeesters staan borg voor de kwaliteit van het werk, de kosten blijven binnen de perken en jonge mensen vinden een nieuw perspectief op hun toekomst.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: