Voorbereidingen voor de opbouw

28 feb

Eend-5-op-100Op de eendenkooi gebeurt nu veel wat niet of pas later goed zichtbaar zal zijn; toch is het belangrijk werk om straks  snel en goed te kunnen werken.

Puin recyclen en grond verschralen

werktekening-kooi-RuigoordIn de grond ligt nu vrij veel puin dicht aan de oppervlakte. Dat puin bestaat voornamelijk uit baksteen en wat beton van de huizen die hier vroeger hebben gestaan. Dat is niet vervuilend  maar wel gevaarlijk. Als de grond straks begroeid is, maakt dat puin het werk met de bosmaaier bijna onmogelijk, zonder ongelukken. Daarom gaan we binnenkort  met een ploeg over het terrein om de stenen te verwijderen. Die worden dan later weer gebruikt voor een ‘insectenwal’, voor bestuiving van o.a. de boomgaard en voor de biodiversiteit. Na het puinruimen zullen we de grond ‘verschralen’, op advies van Landschap Noord-Holland. Rond de plas mengen we veel zand door de vette klei; naar buiten toe wordt dat steeds minder. Daardoor zal de begroeiing naar de randen toe dichter en hoger worden. (zie tekening)

Uitlaatkreek
In het originele plan was de uitlaatkreek van de kooiplas onder het fietspad door gepland (rechts op de tekening). Vanwege de wirwar van kabels en leidingen die onder dat pad liggen hebben we daar nu, in overleg met onze opdrachtgever, Haven Amsterdam, van afgezien. De kreek wordt nu direct op de ‘tocht’ (sloot) langs de golfclub gepland (onder). Omdat het niveauverschil tussen plas en tocht groot is, vergt dat wel behoorlijk wat nieuw gereken. In samenspraak met het Hoogheemraadschap Rijnland werken we daar nu aan.

Tijdelijke werkplaatsEendenkooi met tijdelijke werkplaats
De werkmeesters Wil en Jan van School2Work zijn druk bezig met het optuigen van de werkplaats. De deelnemers zullen ons in de komende tijd helpen met de beschoeiing, het groen en de gebouwen. De ruimte tussen de containers wordt overkapt en ze leggen een septic tanks, water en licht aan. Zoals we al eerder zeiden zullen we de werkplaats zo netjes mogelijk onzichtbaar maken voor onze buren van de golfclub.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: