Uitlaatkreek, water, riool en licht

17 Apr

Aanleg-van-de-duikerEend 7Fase 1 van het grondwerk is definitief afgerond. Het groenplan staat nu op de agenda en de werkruimte is bijna klaar.

Uitlaatkreek
In de werkweek van 8 t/m 12 april is de definitieve afwatering van de kooiplas gemaakt. In het verlengde van de uitlaatkreek heeft bouwaannemer Markus een buis  met een verval van zo’n 2 meter naar de naastgelegen Zuidertocht gelegd. Hiermee is fase 1 van het grondwerk afgerond en komt het water in de kooiplas nu op haar definitieve peilhoogte.

Werkruimte School2WorkDe-ingang-aan-de-kooiplas
De deelnemers van School2Work zijn al een flink stuk gevorderd bij het bouwen van hun eigen tijdelijke onderkomen. Een en ander moet nog een beetje representatief en functioneel afgewerkt worden (timmerwerk, schilderwerk, straatwerk). De firma Markus biedt ondersteuning bij de aanleg van water, elektra en riolering.

Groenplan
De volgende fase is de realisatie van het groenplan. Met de organisatie Landschap N-H pakt Frans Rodenburg nu het aanplantingsplan op. Hieraan voorafgaande moet eerst de bestaande bodem/ondergrond geschikt gemaakt worden. Nu de vers aangelegde grond van de kooilocatie al wat ingeklonken en ingedroogd is, komt er ook veel steen en puin aan de oppervlakte. De grootste stukken moeten handmatig afgevoerd worden. Plan is om dit puin te verzamelen en hier later een insectenwal van te metselen.

Verschralen en onderhoudenDe-uitgang-op-de-Zuidertocht
De inschatting is dat er nog zeker 14 werkbare dagen voor de deelnemers van School2Work nodig zijn om puin en takken op de gehele locatie op te ruimen. Tegelijkertijd is het nu eindelijk lente en begint gras en onkruid  flink te groeien. De jongens zullen hun handen vol krijgen om dit op de gehele locatie kort te houden. Tegelijkertijd starten we binnenkort met het deels verschralen van de bodem van de kooilocatie met kalkhoudend (schelpjes) zand. Die verschraling is noodzakelijk om de gewenste planten op de gewenste plek te krijgen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: