Mollen op de kooi

13 jun

Eend-2-op-100Het is eindelijk mooi weer; de bomen, heesters en bloemen bloeien op de kooi, de eerste wilde eenden hebben de kooiplas gevonden en ook de mollen waren actief. In dit geval waren het echter menselijke mollen. Het leverde in ieder geval mooie plaatjes op. Zie voor alle beelden de fotogallerie.

Elektriciteit op de kooiHet-graafmachientje-aan-het-werk
De eendenkooi van Ruigoord is waarschijnlijk een van de weinige kooien in Nederland met krachtstroom. De tijdelijke werkruimte van School2Work heeft stroom nodig voor licht, warmte en elektrische gereedschappen. Alle aansluitingen waren al gereed, alleen de hoofdstroomkabel moest nog worden aangesloten. En die lag, natuurlijk, aan de verkeerde kant van het fietspad. De aannemer stuurde twee broers om die kabel onder het fietspad ‘door te trekken’ naar de buitenmeterkast van de eendenkooi. Daarvoor gebruikt men tegenwoordig een slaghamer op luchtdruk om een ‘mantelpijp’ door de grond te ‘slaan’. Daar kun je dan de kabel doorvoeren; fluitje van een cent.

Menselijke mollenmet-een-schep-een-tunneltje-graven-(1)
Alleen…..de mannen hadden de slaghamer vergeten mee te nemen. Een telefoontje naar de baas leverde een duidelijke opdracht op; “Hoe je het doet doe je het, maar het móet vandaag klaar.” Zelfs met hun kleine graafmachine lukte het niet de mantelpijp door de ondergrond te duwen. En dus gingen de broers ‘old school’ aan de slag; met de schep en spierkracht. Een paar uur graven leverde een tunneltje op, zonder dat het fietspad instortte. Daarna moesten ze alle grond weer netjes terugbrengen en goed aanstampen. Anders stort het bij de eerste regenbui alsnog in.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: