Lepelaar schuift aan voor het ontbijt en ‘artist impression’ voor de golfclub

26 Jun

Eend-13-zw-op-100pxDe Lepelaar, waar we zo enthousiast over waren, laat zich regelmatig zien. Frans Rodenburg betrapte hem op 25 juni Lepelaar-schuift-aan-voor-het-ontbijtopnieuw in de vroege ochtend. En voor de golfclub maakten we een compositie om te laten zien hoe de aan te leggen bomensingel het uitzicht zal verbeteren.

Lepelaar komt terug voor rijk gedekte tafel
In de vorige blog vertelden we dat de lepelaar vooral leeft van kleine visjes. Die zijn in het ondiepe water van de kooiplas blijkbaar ruim aanwezig. Op de 25ste kwam altijd-je-bestek-bij-jemevrouw/mijnheer in ieder geval weer terug voor het ontbijt. Deze keer kon Frans Rodenburg zo dichtbij komen dat de lepelvormige snavel en het fourageergedrag goed te zien zijn (zie de foto’s). We zijn benieuwd of hij/zij binnenkort nog soortgenoten meeneemt, want ook die zijn van harte welkom.

Artist Impression
Zoals ook eerder vermeld, is een aantal leden van de Amsterdamse Golfclub niet zo blij met het uitzicht op de 8ste hole. Daar ligt de tijdelijke werkruimte ook wel erg in het zicht. Omdat we een goede relatie met onze buren belangrijk vinden hebben we, in samenspraak met onze opdrachtgever Havenbedrijf Amsterdam, besloten de bomensingel langs de werkruimte door te trekken. Maar omdat de aangebrachte grond ter plekke eerst moet inklinken (zie vorige blogs), kan dat pas aan het eind van de zomer. Daarom maakten we een compositiefoto waarin het eindresultaat al te zien is, een ‘artist impression’ van de situatie over een jaar. Een onlosmakelijk deel van het golfspel is namelijk genieten van de omgeving/natuur. Dat gunnen we iedereen. Hieronder eerst een foto van de huidige situatie; daaronder de nieuwe situatie.

Gezicht op eendenkooi-25-06-13-1-Panorama

Gezicht op eendenkooi-25-06-13-1-Panorama-doorlopende-bomensingel

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: