Storm in een glas (leiding)water – 9 september 2013

9 Sep

Eend-9-op100Het aansluiten van de waterleiding op de werkruimte heeft de gemoederen flink beziggehouden. Maar vier maanden ‘polderen’ tussen PWN en Waternet is succesvol afgerond. 

SituatieschetsEen deel van de geul voor de leiding

De werkploegen van School2Work hebben in de bouwkeet en werkruimte natuurlijk drinkwater nodig, voor koffie en soep bijvoorbeeld. Dat vond Waternet (A’damse waterbedrijf) ook. Probleem was alleen dat de dichtstbijzijnde hoofdleiding op zo’n twee kilometer afstand ligt. Een aansluiting graven over zo’n afstand betekent zéér hoge kosten, en we zijn maar een klein klantje. De werkelijk dichtstbijzijnde hoofdleiding ligt weliswaar op 150 meter, maar dat is het grondgebied van PWN (Provinciaal Waterleiding Net). Kortom, alle ingrediënten waren aanwezig voor een stevige patstelling.

OverlegNa gedane arbeid....
In de beste Nederlandse (en Ruigoordse) traditie hebben beide partijen dit probleem van alle kanten bekeken. De afgelopen vier maanden zijn PWN en Waternet met elkaar in gesprek geweest. Maar de uitkomst is er dan ook naar: na het tellen van centen en hun knopen levert PWN ons nu water op het distributiegebied van Waternet. En zonder flauw te doen; wij zijn er erg blij mee. De werkmeesters en hun ploegen zijn nu zonder vertraging aan de slag met de opbouw van de kooi. Binnenkort meer.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: