Geen deadlines, maar wel inzet – 26 september 2013

26 Sep

Eend-9-op100Deelnemers School2Work werken naarstig door, hout gereserveerd en invullen groenplan.

School2WorkWerkmeester-Ton-geeft-uitleg
De deelnemers zijn bezig met de puntjes op de i; dakgoten, elektra, ruiten en schilderwerk. Als dat klaar is kunnen zij hun aandacht vestigen op de beschoeiing en een informatieruimte. Werkmeester Ton Castricum zegt “De afwerking duurde langer dan wij dachten, maar dat is één van de kenmerken van het werken met de jongens van School2Work; omdat je nooit weet hoeveel en welk niveau deelnemers je binnenkrijgt, is werken met deadlines onmogelijk. Voordelen zijn dan weer dat je jonge mensen een kans biedt op een productieve toekomst en dat de prijs wat lager ligt dan met een commerciële aannemer.”

Hout voor de beschoeiingwerkruimte in de verf zetten
De volgende klus wordt het beschoeien van de kooiplas. Daarvoor heeft projectleider Frans Rodenbrug ondertussen van verschillende leveranciers hout gereserveerd. Van de Haarlemse Houthandel krijgen we rondhout uit Litouwen evenals van de Bataviawerf. Planken komen uit de Amsterdamse Waterleidingduinen en het Amsterdamse Bos.

GroenplanConstant-groenonderhoud
Het goedgekeurde groenplan wordt nu ook meer in detail ingevuld. Daarvoor gaat Frans met de hovenier nu het plan voor de individuele bomen uitzetten, te beginnen met de zuidrand. Dat is de bomensingel die ons scheidt van de golfclub. In de blog van 26 juni lieten we daarvan al een voorproefje zien. Het groenplan zullen we, mede vanwege de kosten, in fasen uitvoeren. Maar de fase van opbouw is nu definitief begonnen. Dat is een heel goed gevoel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: