Beplantingsschema (eerste fase) gaat van start – 15 november 2013

15 Nov

Eend 12 zw op 100Maandag 25 november gaan we dan daadwerkelijk beginnen met de uitvoering van het beplantingsschema.

Het eerste deel daarvan, zoals beloofd in juni, zal bestaan uit de bomensingel aan de grens met de Amsterdamse Golfclub. Zo ontstaat een natuurlijke afscheiding tussen de ‘greens’ en het groen van de kooi. De grond ter plaatse is voldoende ingeklonken om de bomen overlevingskans te bieden. Het wachten is nog even op de laatste boompjes en struiken. Hieronder een situatieschets.Eendenkooi-beplantingsplan-fase-1

De gebruikte bomen zijn Kraakwilg (blauw), Zomereik (rood), Zwarte Els (groen), Zoete Kers (geel) en Pluim-es (paars). Zo ontstaat een divers beeld dat consistent is met de geschiedenis en voedsel biedt aan de fauna die we op de kooi graag zien.

StruikenMeidoorn-is-een-traditionele-struik-op-een-eendenkooi
De jongens van School2Work zijn reeds begonnen met het vrijmaken van het eerste beplantingsvak. Zij hebben hier het tijdelijke zichtscherm verplaatst en zwerfpuin opgeruimd. Daarmee gaan ze volgende week, naast allerlei andere klusjes, nog door. Op 25 november zullen we beginnen met het machinaal omfrezen van de grond tot een diepte van 25 cm. Dat wordt gedaan ten behoeve van de struiken.

Bomen planten
De dieper gelegen grond, die wij nu meer dan een half jaar hebben laten inklinken, moet onaangeroerd blijven. In deze diepere, vaste grondlaag poten we de grotere boompjes (met De-bomensingel-moet-hier-doorlopenkluit) aan. De uitvoering daarvan is in handen van hoveniersbedrijf Wieringenprins en Groenadviesbureau Pius Floris uit Amsterdam. Het klinkt simpel, maar het moet professioneel gebeuren. Bomen en struiken zijn duur en doe-het-zelven kost op termijn zeker meer. De professionals zullen de jongens van School2Work wel inschakelen waar het maar kan. Elke ervaring is mooi meegenomen voor deze jongens.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: