Eerste serie bomen geplant tussen kooi en golfclub – 27 november 2013

27 Nov

Eend 16 zw op 100Deze week wordt de eerste serie bomen en struiken geplant. Daarmee lossen we een belofte in aan de buurman, de Amsterdamse Golfcub. En een nieuwe werkmeester, John Beertsen, is sinds kort op de kooi aan de slag.

Bomen en struiken planten in de bomensingelDe-mannen-van-WieringenPrins-aan-het-werk
Deze week is het Hoveniersbedrijf WieringenPrins begonnen met de uitvoering van het beplantingsschema. Het eerste deel daarvan bestaat uit het doortrekken van de bomensingel tussen de eendenkooi en de Amsterdamse Golfclub. Tot nu toe keken de spelers van de golfclub tegen hekken en containers aan. Frans Rodenburg had al beloofd dat we daar snel wat aan zouden doen. Die belofte word nu ingelost. De medewerkers van het hoveniersbedrijf zetten vanaf dinsdag in hoog tempo wilgen in de grond. Daartussen worden struiken aangeplant, die er een mooie volle haag van maken.

Hulp van School2Workbomen-planten-met-de-golfclub-op-de-achtergrond
Deelnemers van School2Work staken een handje bij, naast hun taken in de werkruimte en op het terrein. Ze konden de productiesnelheid van de professionals natuurlijk niet bijhouden, maar werden er wel bij betrokken. En dat vonden de jongens stiekum wel leuk, hoewel je dat als coole gast niet zo laat blijken, natuurlijk. Toch is de begeleiding van de pupillen succesvol door deze combinatie van arbeidsdiscipline en positieve aandacht voor de mens. Dat missen ze vaak, zowel thuis als op school. De hoveniers gaven in ieder geval uitgebreid uitleg en begeleiding. De rest van de week is gereserveerd voor het verder uitwerken van de bomensingel.

Nieuwe werkmeesterWerkmeester-John-Beertsen-controleert-de-kwaliteit
Werkmeester zijn bij School2Work is niet voor iedereen weggelegd. Weerbarstige, puberende schooluitvallers zijn soms net voetzoekers; ze maken veel lawaai en zijn vaak zeer onvoorspelbaar. John Beertsen gaat de uitdaging in ieder geval met plezier aan. De nieuwe werkmeester heeft eerst een tijdje meegelopen op het introductiecentrum op Fort Uitermeer. Hij heeft 43 jaar ervaring als timmerman en uitvoerder bij een aannemer. Na diens faillissement ging John op zoek naar een ‘nieuwe uitdaging’. Die heeft hij nu in ieder geval gevonden, voorlopig op de eendenkooi.

Advertenties

Eén reactie to “Eerste serie bomen geplant tussen kooi en golfclub – 27 november 2013”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Vangpijpbeschoeiing, vleermuizenkasten en groeiende bomen; een drukke dag op de kooi – 23 juni 2014 | De eendenkooi van Ruigoord - 23/06/2014

    […] van de ‘bomensingel’ In november vorig jaar werden de eerste bomen geplant en in april schreven we ook over de bomensingel, vangpijp en vleermuizenkasten. De bomensingel was […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: