Een groen begin is het halve werk; GroenLinks start haar politieke jaar op de eendenkooi – 10 september 2014

11 Sep

Eend 12 zw op 100De raadsfracties en besturen van GroenLinks in Haarlemmermeer, Velsen en Haarlemmerliede/Spaarnwoude starten traditiegetrouw het politieke jaar met een uitje. Deze keer kwamen ze, op zaterdag 6 september, een kijkje nemen op de eendenkooi van Ruigoord, onder het motto ‘Links Buiten’.Frans-houdt-een-inleiding

Rondleiding
Tijdens een kopje koffie en een stukje taart konden de GroenLinksers kennismaken, met Frans en secretaris van de Stichting Het Eiland, Anita Zandvliet, maar ook met elkaar. Want hoewel de gemeenten aan elkaar grenzen kende nog niet iedereen elkaar. Deze bijeenkomst was ook één van de eerste wapenfeiten van de nieuwe GroenLinks-wethouder van de gemeente Haarlemmerliede & Spaarnwoude, Wim Westerman. Na de onderlinge kennismaking nam Frans het woord om uitleg te geven over de aanleg van de eendenkooi, School2Work, de relatie met de gemeente Amsterdam en de natuur in het gebied. Een korte rondleiding langs de kooi en de rietschermen sloot hij af met Bij-een-van-de-vangpijpeneen film van het project. De discussie duurde daarna nog lang voort, zoals je van betrokken politici mag verwachten.

Een inspirerende combinatie van groen en re-integratie
“Dit is zo’n situatie waarin twee goede doelstellingen elkaar versterken,” schrijft bestuursvoorzitter van GroenLinks in de Haarlemmermeer, Marjolein Dijkstra, in haar blog op de site. De kracht van de combinatie van GroenLinks-op-de-eendenkooi-6-09-14groen en re-integratie vormde de kern van de boodschap van Frans Rodenburg. En die boodschap kwam gelukkig duidelijk over. Meerdere bestuurs- en raadsleden bleken geïnteresseerd in het concept van School2Work en de combinatie met het opknappen of reconstrueren van cultureel erfgoed. “Een inspirerende ochtend,” zo karakteriseerde Marjolein het in haar blog. En ook voor ons van de eendenkooi was het een plezier om ons verhaal te kunnen vertellen. Dat doen we graag vaker, want het levende verhaal van de eendenkooi van Ruigoord is ook voor ons een dagelijkse inspiratie, op deze mooie plek in de Amsterdamse Haven.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: