Martin Kalkhoven, vrijwillige re-integratie op de eendenkooi – 26 september 2014

26 sep

Eend-14-zw-op-100De 33-jarige Martin was op school al een druktemaker. En dat is hij gebleven; altijd maar in de weer totdat het een jaar geleden òp was. Re-integreren op de eendenkooi doet hem nu goed, en wij zijn er heel blij mee.

Werken op boorplatformsTroll_A_Platform
Martin Kalkhoven zit in de ziektewet. De laatste vijf jaar werkte hij bij zijn huidige werkgever, Atlas Tristar, een recruterings- en uitzendbureau voor de offshore industrie. Hij werkte op boorplatforms in de Noordzee en zo’n beetje alle andere zeeën en oceanen. Als service operator deed hij daar het zwaardere boorwerk: pijpen aan elkaar schroeven, schoonmaakwerk, onderhoud van machines, sjouwen met zwaar materiaal etc. Martin, “dat was fysiek heel zwaar, zeker als je dagen van 10 tot 12 uur draait. Het was, achteraf gezien, wachten op problemen, in mijn geval met onderrug en schouders.” Maar ook mentaal is het heel zwaar geweest. Een jaar geleden was het op. Hij was te lang doorgegaan en kwam bij de bedrijfsarts terecht, die hem direct naar huis stuurde.

Re-integratie op de eendenkooioffshore-werkers
Toch wil Martin niet stilzitten. Daar heeft hij teveel ‘bewegingsonrust’ voor. En dus werkt hij in relatieve rust aan zijn re-integratie en helpt hij werkmeester John Beertsen met allerlei klusjes: op de eendenkooi, maar ook in Ruigoord zelf of op het praktijkcentrum van Herstelling in Amsterdam Zuidoost. Martin is op de kooi een soort vliegende keep. Stratenmaken, maaien, timmerwerk, deelnemers begeleiden; hij doet het allemaal met hetzelfde plezier. “Ik kan goed dingen afmaken die anders blijven liggen,” zegt hij daarover.Martin-bij-de-boom

Uitkijken naar nieuw werk
Van de deelnemers van School2Work, die anderen nog wel eens op de zenuwen werken met hun onrust en ongein, wordt hij niet nerveus. Want hij heeft het allemaal al eens gezien. Vroeger was hij zelf een beetje zo en had hij ook niet altijd de allerbeste vrienden. En het werk doet hem goed. Hij kijkt alweer uit naar een baan. Martin, “Ik zou graag bij Herstelling blijven werken of anders misschien wel iets in de haven.” De eendenkooi is blij met hem, ook vanwege het feit dat het werk een stukje sneller vordert. Want er is voorlopig genoeg te doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: