Diplomering School2Work 2015 – 10 juli 2015

10 Jul

Eend-13-zw-op-100pxBegin juli kregen negen jongeren van School2Work, waaronder die van de eendenkooi, hun entreediploma uitgereikt. Omdat ze ook hun VCA- en Heftruckdiploma hebben, hebben ze nu zelfs een voorsprong op de arbeidsmarkt. Reden voor een kleine viering.

UitvalvoorzieningDit-diploma-biedt-toegang-tot-werk-of-een-MBO-opleiding
School2Work (S2W) is een uitvalvoorziening voor jongeren tussen de 15 en 23. Het zijn jongens en (veel minder) meisjes die het (nog) niet redden in het reguliere onderwijs of op de arbeidsmarkt. Zij hebben baat bij praktijk-leren. S2W biedt deze doelgroep, met veelal een complexe achtergrond, de mogelijkheid om de draad weer op te pakken. Het kenmerkende voor S2W is dat arbeid en onderwijs op dezelfde locatie worden aangeboden. Locaties als de eendenkooi, in het westelijke havengebied, bieden een prikkelarme omgeving. Daardoor krijgen jongeren de kans zich, zonder ongewenste afleiding te ontwikkelen, een goede werkattitude aan te leren en alsnog een diploma te behalen. Door het bieden van zinvol en realistisch werk dat gekoppeld wordt aan theorie (zoals lezen en rekenen) wordt ‘het leren in de praktijk’ geactiveerd. De samenwerking tussen werkmeester, docent en deelnemer staat centraal en zorgt ervoor dat de te leren materie makkelijker beklijft en als zinvol wordt ervaren. Een timmeropdracht bijvoorbeeld maakt het verschil tussen centimeters en millimeters direct duidelijk.

ROC TOPOok-de-docent-tekent-de-diploma's
Ook in het afgelopen jaar hebben docenten van ROC TOP en werkmeesters van Werk & Re-integratie (voorheen DWI) weer hard gewerkt om een aantal jongeren klaar te stomen voor een vervolgtraject. Dit vervolgtraject is met name werk, maar er stromen ook jongeren door naar vervolgopleidingen. ROC TOP biedt kleinschalig mbo-onderwijs en onderscheidt zich door persoonlijke aandacht voor de student. De docent kent hem/haar goed en weet waar de belemmeringen in het persoonlijk leven liggen en wat die student nodig heeft om een diploma te halen. ROC TOP werkt daartoe ook samen met bijvoorbeeld schoolmaatschappelijk werkers, schuldhulpverleners en jeugdartsen.

Entreediploma
Het resultaat van die inspanningen mag er zijn. Dit jaar stromen negen jongeren van S2W uit met een Entreediploma!! Dat biedt toegang tot de mbo-opleidingen van het ROCvA. Het is speciaal in het leven geroepen voor jongeren die geen regulier diploma kunnen overleggen, groepsfoto van geslaagden, docenten en werkmeesterszoals de deelnemers van S2W. Wij vinden die negen diploma’s een prachtig resultaat na een intensieve periode. Naast dit diploma hebben alle deelnemers ook hun VCA- en heftruck-certificaten behaald. Daardoor zijn hun kansen op de arbeidsmarkt merkbaar groter geworden. Ze beginnen zelfs met een kleine voorsprong. Het is aan hen om deze vast te houden. Werkmeesters, docenten, leidinggevenden (waaronder ‘onze’ juf Charlotte), deelnemers en familie waren op buitenlocatie Kinderboerderij Gliphoeve bijeen om dit te vieren.

Wij zijn TROTS op deze vorm van samenwerken, omdat het mensen op weg helpt naar een productieve toekomst!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: