Voorbereidingen voor de open dagen op 13 en 14 juli – 27 mei 2016

27 Mei

Eend 5 op 100Werk voor de open dagenFrans-aan-het-werk-in-de-inlaatkreek
Op 13 en 14 juli zal de eendenkooi van Ruigoord twee open dagen organiseren, voor zowel besloten groepen als voor belangstellenden. Daar komen we binnenkort uitgebreid op terug, maar eerst iets over de voorbereidingen.
Frans en de deelnemers van School2Work zijn zich de afgelopen winter al wat meer gaan richten op die onderdelen van de inrichting en aankleding die een functie hebben bij publieksontvangst, zoals:
– sluippaden en natuurtrappen
– het toekomstig infohuisje
– egaliseren van de locatie voor de feesttentDe-vlonderbrug-over-de-inlaatkreek
– parkeervoorzieningen
– een robuust afdak bij de werkruimte (t.b.v. rietmattenonderhoud), oefenstraatbak, opstelling BBQ
– en een vlonderbrug

Vlonderbrug op de kooi
De in- en uitlaatkreek van de kooiplas stromen diagonaal door de kooilocatie. Dit verdeelt de locatie in een noord-oostelijk deel (overwegend publieksfunctie) en een zuid-westelijk deel (overwegend werkgebied van de jongens School2Work). In de robuuste stijl van de ‘Rembrandtschutting’ heeft Frans met School2Work een zes meter lange vlonderbrug gemaakt over de inlaatkreek, om de delen met elkaar te verbinden. Tijdens de open dagen kunnen bezoekers nu een rondje lopen over de gehele locatie. De brug is natuurlijk gemaakt de-andere-brugmet historisch verantwoord hout, zoals grenen en eiken.

Brug naar de Beiraweg voor parkeren tijdens open dagen, het Awakeningsfestival en een mooie lunchwandeling
We hebben ook voor extra parkeergelegenheid gezorgd aan de Beiraweg. Dat is nodig voor alle bezoekers die we verwachten tijdens de open dagen en het geplande Awakeningsfestival op 25 en 26 juni. Daarvoor moesten nóg een brug en een snipperpad worden aangelegd. Tevens ontsluiten we daarmee de eendenkooi voor alle medewerkers op het zuidelijke bedrijventerrein van de Afrikahaven, die daarmee de eendenkooi in hun lunchrondje kunnen opnemen. Behalve de brugleuningen is alles klaar. Die worden binnenkort nog netjes aangebracht. Nu echter, zie de foto’s, wordt er al van gebruik gemaakt door zowel Reinaert-wist-de-brug-ook-snel-te-vindenmens als dier. Twee hardloopsters en de vos uit de recente facebookberichten (denken we) wisten deze handige overgang al te vinden.
De komende weken moet het snipperpad zich nog zetten/inklinken. Mogelijk moeten we later nog wat aanvullen. Daarvoor houden we nog snippers achter de hand. De planning is op vrijdag 17 juni, als sluitstuk van de route, een hardhouten buitentrap te plaatsen. Daarover later meer.

Zie facebook voor de uitgebreide fotoserie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: