Antilliaanse delegatie op de eendenkooi – 31 mei 2016

30 Mei

Eend 12 zw op 100Antilliaanse leerplichtdelegatieEendenkooischermen-28-08-14-19
Half mei was op de eendenkooi een kleine delegatie van leerplicht-ambtenaren van de Antillen op bezoek. Doel was om te zien hoe de leerplicht in Amsterdam functioneert. Daarbij werd natuurlijk met name ingezoomd op de kwetsbare groepen, zoals de arbeidsbeperkten. Dat zijn WSW’ers, Wajongers en deelnemers in het kader van de Participatiewet. Ook de deelnemers van School2Work vallen onder de doelgroep kwetsbare jongeren.
Arbeidsbeperkten komen, als er een goede match gemaakt kan worden, in aanmerking voor een job bij de gemeente Amsterdam. De afgelopen anderhalf jaar is dat volgens René Hanson, beleidsadviseur van de gemeente, al 130 keer gelukt.

Samenwerken en koppelenDocent-Jaques-Sumah-(midden)-in-gesprek-op-de-kooi
De delegatie ging op bezoek bij Diagnosecentrum De Zeehoeve, de School2Work-lokaties op Ruigoord en dus ook op de eendenkooi. De Antillianen waren onder de indruk van de wijze van samenwerking tussen de praktijklokaties en de gemeente (Werk en Re-integratie).
Ook de koppeling van de praktijk met het onderwijs – zoals bij ons ROC Top-onderwijs op de eendenkooi – vond de delegatie een mooie combinatie. Toch zagen de delegatieleden volgens Hanson nog wel wat beren op de weg. Zo is het onderwijs op de Antillen nog wat traditioneler en minder geneigd op de praktijklokatie les te geven, en zijn er in Amsterdam, vergeleken met de overzeese gebiedsdelen, wat ruimer financiële middelen beschikbaar.Fort-Beekenburg

Navolging op de Antillen
Wij hopen, ook omdat we er zelf zo in geloven, dat projecten zoals de eendenkooi ook op de Antillen navolging krijgen. Overigens is de Stichting Herstelling al een paar jaar, na eerdere klussen in Suriname en samenwerking in Europa, op Curaçao ook aan de slag op Fort Beekenburg.

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: