Meer ruimte voor ROC-Top

18 Sep

Op 11 september is het nieuwe schooljaar begonnen voor de jongens en meisjes van School2Work in Ruigoord en op de eendenkooi.

Onderwijs op maat
Naast de vaardigheden die geleerd worden op de locatie, zoals onder andere schilder- en timmerwerk, stratenmaken en werkzaamheden in het groen, krijgen de deelnemers hier ook al enkele jaren van maandag tot en met donderdag theorieles ‘op maat’ van de onderwijsinstelling ROC-Top. ROC-Top biedt uitdagend kleinschalig mbo-onderwijs en bereidt leerlingen voor op het bedrijfsleven of een vervolgstudie. Er is hierbij veel ruimte voor persoonlijke aandacht voor jongeren met een leerachterstand.

Een demontabel leslokaal in zelfbouw
Afgelopen zomer is in Ruigoord en op de eendenkooi door docenten, deelnemers en enkele door Stichting Het Eiland ‘ ingevlogen’ technische professionals een tweetal nieuwe onderkomens in houtskeletbouw getimmerd. Hier kan in alle rust gescheiden van de rest van de groep, individueel aan een leerling les worden gegeven in schrijven, rekenen en lezen op niveau 1. Daarnaast is er aandacht voor loopbaanbegeleiding, burgerschap en kunnen hierbij actuele zaken aandacht krijgen, zoals sociale media, klimaat, milieu en arbeidsrecht.

Diversiteit in de haven
De dynamische omgeving van het havengebied biedt hierbij de nodige inspiratie en wellicht kansen voor arbeidsplaatsen voor onze deelnemers. Tegelijkertijd bieden groene plekken zoals Ruigoord en de eendenkooi natuur, ruimte en veiligheid voor onze deelnemers, zodat zij zonder de verleidingen van de stad hier kunnen leren.
Het voornemen is dat aan het einde van dit nieuwe schooljaar elke deelnemer Ruigoord en de eendenkooi zal verlaten met een diploma op zak. Wij gaan ons best doen!

Zelfbouw eendenkooi

Zelfbouw Ruigoord

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: