Betrokken partijen

De reconstructie van de eendenkooi is een samenspel van een aantal partijen. De belangrijkste zijn:

Havenbedrijf Amsterdam
De opdrachtgever voor de reconstructie is Havenbedrijf Amsterdam. De eendenkooi past in het Groenplan Atlaspark. Dat is een uitgebreid groenplan om aan de haven ook een prettige recreatiefunctie toe te voegen. Het past ook  in het streven van de haven naar meer duurzaamheid.

Stichting Het Eiland
Frans Rodenburg, voorzitter van Stichting Het Eiland, is initiatiefnemer van de reconstructie. De boerderij waar hij geboren is, stond bijna letterlijk op de plaats van de vroegere kooi. Hij coördineert het gehele project. Een website van de Stichting is in voorbereiding.

Markus B.V.
Aannemingsmaatschappij Markus B.V. is al ruim 65 jaar een begrip op het gebied van grond-, weg- en waterbouw. Zij realiseren zeer uiteenlopende projecten in Noord-Holland,  Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland. Zij doen het o.a. het grondwerk voor de kooi.

School2Work/Herstelling
Een samenwerkingsverband van de Amsterdamse Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling en  Herstelling is School2Work. Met name vmbo-scholieren, die dreigen uit te vallen uit het reguliere schoolsysteem kunnen hier terecht.  De jongeren verrichten, aangepast aan de schooltijden, lichte werkzaamheden. Zij doen zo discipline, motivatie en een nieuw toekomstperspectief op. Zij zullen  meehelpen in de bouw van werkplaats en publieksruimte en een deel van het groenonderhoud voor hun rekening nemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: